duminică, 18 ianuarie 2009

Resfinţirea bisericii cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae” din parohia Bocşa Română, protopopiatul Reşiţa

În ultima duminică a anului 2008, pe 28 decembrie, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a resfinţit biserica şi a slujit Sf. Liturghie în oraşul Bocşa Română.

Păstorită de preoţii Silviu Ferciug şi Constantin Miloş, parohia „Sf. Ierarh Nicolae” - Bocşa Română numără 823 de familii, iar biserica parohială se remarcă în protopopiatul Reşiţa prin exteriorul bisericii, care este pictat cu scene din viaţa şi minunile Sf. Ierarh Nicolae.

Vizita Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian a fost prilejuită de necesitatea resfinţirii bisericii, recent renovată prin osteneala preoţilor slujitori şi a credincioşilor parohiei. Ierarhul a fost întâmpinat cu entuziasm de credincioşii care au participat mai apoi la slujba de resfinţire a bisericii şi la Sf. Liturghie. Lucrările de renovare au constat în lucrări de reparaţie a exteriorului bisericii, dar şi a interiorului acesteia, care a fost înnoit. Totodată s-a intervenit la picturile care împodobesc exteriorul bisericii.

În cadrul Sf. Liturghii, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a hirotesit întru iconom pe părintele paroh Silviu Ferciug, care a coordonat lucrările efectuate la biserica parohială. În încheiere sfinţia sa a mulţumit Ierarhului pentru încrederea acordată prin numirea în această parohie, pentru osteneala şi dragostea de a sfinţii lucrările de renovare executate şi pentru dragoste şi preocuparea Preasfinţiei Sale pentru credincioşii din localitate. Totodată părintele paroh a mulţumit părintelui Constantin Miloş, duhovnicul şi sfătuitorul său, ctitorilor şi binefăcătorilor, dar şi credincioşilor care sunt mereu aproape de biserică.

Cuvântul de învăţătură i-a aparţinut Preasfinţiei Sale, care a aţinut să pună la sufletul credincioşilor faptul că şi noi credincioşii din legea nouă trebuie să împlinim virtuţile creştine şi să ne ferim de primejdia păcatului şi a fărădelegii, asemenea fugii familiei sfinte de primejdia mâniei lui Irod. Totodată Ierarhul a făcut apel la păstrarea valorilor familiei şi a moralităţii creştine într-o societate tot mai lipsită de receptivitatea mesajului divin, mereu actual pentru întreaga lume.

Din partea administraţiei locale Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a primit diploma de excelenţă pentru implicare deosebită în viaţa duhovnicească din parohia „Sf. Ierarh Nicolae” din Bocşa Română.

În încheiere Preasfinţia Sa a felicitat pe slujitorii, ctitorii, binefăcătorii şi credincioşii parohiei „Sf. Ierarh Nicolae” din Bocşa Română, care au creat această zi de bucurie pentru întreaga parohie.

Evenimentul eclesial al bisericii ortodoxe bocşene s-a încheiat prin participarea tuturor credincioşilor la agapa dragostei frăţeşti oferită de parohie cu prilejul resfinţirii bisericii.


www.episcopiacaransebesului.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu